T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KALECİK - Kalecik Şehit Mehmet Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

27-12-2017

Okulumuz; 1970 – 1971 eğitim-öğretim yılında ilçemiz Kalecikliler Kültür Derneğine ait binada Pratik Sanat Okulu olarak hizmete açılmış ve Metal İşleri Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır. 1976 – 1977 eğitim-öğretim yılında Ağaç İşleri Bölümü açılarak bölüm sayısı ikiye çıkarılmıştır.

28/11/1977 tarihinde, Kalecik İmam Hatip Okulu - Kuran-Kursu - Camii Yaptırma Derneği tarafından inşaat halindeki beş derslikli bina ile 6354 m2 arsa ve ayrıca hayırsever Mehmet YURTOĞLU tarafından 3171 m2'lik bitişik arsa okulumuza bağışlanmıştır.

Daha sonra bakanlığımız tarafından, bağışlanan beş derslikli binanın inşaatı tamamlanmış, 3 adet atölye binası, 2 adet lojman ve kalorifer binası yaptırılmış olup, okulumuz 26/10/1977 tarihinde yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır

1977 – 1978 eğitim-öğretim yılında Elektrik Tesisatçılığı Bölümü açılarak bölüm sayısını üçe çıkarılmıştır. 1980 – 1981 eğitim-öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesine dönüştürülüp Ağaç İşleri ve Metal İşleri Bölümleriyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 1993 – 1994 eğitim-öğretim yılında Makine Ressamlığı Bölümünü açarak bölüm sayısını üçe çıkarmış, 1994–1995 eğitim-öğretim yılında Elektrik ve Giyim Bölümlerini de açarak bölüm sayısını beşe çıkarmış olup, okulumuz Çok Programlı Liseye dönüştürülmüştür. 1994 – 1995 yıllarında mahalli imkânlarla ihata duvarı ve korkuluk demirleri yaptırılmış, ayrıca okul koruma derneği tarafından kalorifer binasına bitişik Yemekhane olarak yaptırılan binanın tadilatı yine mahalli imkânlarla yaptırılarak Elektrik Atölyesi olarak hizmete sunulmuştur. Kalecik Çok Programlı Lisesi olarak faaliyetlerini sürdürmekte iken 01/01/2003 tarihinde Kalecik Şehit Mehmet Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi ve Kalecik Mesleki Eğitim Merkezi ile birleştirilerek Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine dönüştürülmüştür.

Kalecik Şehit Mehmet Yıldırım Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi adı altında faaliyetlerini sürdürmekte olan okulumuza 2009 yılında okul bahçesinde bulunan iki adet lojmanı yıktırılarak yerine, ilk iki katı mahalli imkânlarla, bir katı İl Özel İdaresi tarafından olmak üzere, içerisinde 14 derslik, bir öğretmenler odası, bir yönetici odası, bir rehberlik servisi ve lavabo-tuvaletlerden oluşan üç katlı ek derslik binası yaptırılmış ve Şubat 2010 tarihinde kullanılmaya başlanmıştır.

Okulumuz; Endüstri Meslek Lisesi programında Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanları; Kız Meslek Lisesi programında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı; Ticaret Meslek Lisesi programında Bilişim Teknolojileri ve Muhasebe ve Finansman alanları olmak üzere toplam altı alanda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kuruluşundan günümüze kadar okulumuzda sırasıyla; Muzaffer DEMİRCİOĞLU, Mustafa ŞİMŞEK, Özcan ALBAY, Abdullah UYSAL, Ahmet ÖZ, Erkal DÖKMENCİOĞLU, Ahmet ÖZ, Şükrü EMİROĞLU, Emin ASLAN, İlhan DEMİR ve Ayla Emine ÇİFTCİ görev yapmıştır.

07.09.2022 tarihinde Okul Müdürlüğüne Deniz YABAN atanmış ve halen görevine devam etmektedir.

Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 23.10.2023 13:37 - Görüntülenme: 27962