T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KALECİK - Kalecik Şehit Mehmet Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

eTwinning Projemiz "Return to Nature"

Makinelerin icadı, yoğun iş temposu ve tüketim çılgınlığıyla birlikte yeme alışkanlıklarımız değişti ve hazır gıda tüketimi arttı. Bunun sonucunda gıda katkı maddesi gibi bir tehlike hayatımıza girdi. "Return To Nature" projesiyle en büyük hedefimiz sağlıklı gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak. Öğrencilerin hazır gıdaları seçerken ve tüketirken nelere dikkat etmeliyiz gibi temel kavramları anlamalarına yardımcı olmak ve sorumluluk almalarını sağlamak için çeşitli web 2.0 araçlarını kullanacağız. Öğrencilerle birlikte doğal gıdalar hazırlayacağız. Bu uluslararası bir projedir ve sadece 12-18 yaş arası öğrenciler kabul edilecektir. Proje sonucunda katılımcı öğrencilere, kendi kurumlarımızın ortak çalışmasıyla üretilecek, ortak imzalı eTwining sertifikaları verilecek. Projemizin sonuçları twinspace, facebook, instagram ve youtube gibi sosyal medya kanalları ve okul web siteleri üzerinden geniş kitlelere duyurulacaktır. Projemizde 6 farklı ülkeden (Türkiye, Yunanistan, Romanya, Gürcistan, Arnavutluk, Estonya) öğrenci ve öğretmenlerin yer alması bakımından projemiz Uluslararası bir kimliğe sahiptir.

Yayın: 16.04.2024 - Güncelleme: 16.04.2024 13:10 - Görüntülenme: 23